28 juli – Het Noorden

 

Oma was niet thuis
Oma was niet thuis

Deze dag ben ik half zeven met de trein naar Enkhuizen. Daar wachte de boot naar Staveren op de trein. Rond kwart voor acht vertrok de boot met aan boord 6 passagiers! Dat was erg weinig. Om 5 over negen vertrok uit Staveren de trein naar Leeuwarden. Half elf was ik in Franeker. OMA WAS NIET THUIS. Om 11 uur ging de trein naar Leeuwarden.

 

franeker 2

franeker 3

 

Vanaf Leeuwarden ging ik naar Groningen. Daar heb ik de Martinetoren beklommen. Volgende keer neem ik mijn levenverzekering mee. De trede waren net 10 cm breed en 40 cm breed, Het passeren van de beklimmers van boven naar beneden en omgekeert was met de pukkel op mijn rug erg moeilijk.

Hier ben ik boven geweest
Hier ben ik boven geweest

Rond drie uur ging ik met de trein naar Zwolle. Ik kwam om kwart over vier daar aan om 16.54 uur ging ik met het treintje naar Emmen. De bedoeling was dat ik daar heen ging. Maar ik ben al in Dalfsen uitgestapt . De trein zou anders pas om half 6 in emmen zijn en dat was te laat.. Ik stond om half zes in Zwolle.

17.47 uur ging de trein naar Amsterdam . Ik was om half acht thuis.

Afgelegd donderdag 460 Km (excl boot)

 

Hieronder scans van het originele boek

donderdag origineel 1donderdag origineel 2

Volgende dag